Kan hundar komma överens med burfåglar? Mvh Viktor.
Svar: Oj, jag har ingen erfarenhet, men jag har hört om en rottis och en papegoja som bodde ihop och det gick jättebra.
Anonym Terese sa...
Hej Claudia!
Har mailat min fråga till dig tidigare i veckan så det var ju alldeles ypperligt att du har en frågestund nu!
Undrar lite om hundrasen PUMI, om du har haft nån erfarehet av dessa vovvar på dina kurser?
Funderar själv på att skaffa en men hundfolk i min omgivning verkar ha lite negativa åsikter om hur pumisar är. Skälliga, hoppiga och stressiga är de reaktioner jag har fått.
Vad har du (och ditt kantarellsöksgäng) för erfarenheter?
Svar: Pumi är en av mina absoluta favoritraser! Någon gång i livet ska jag ha en sån. Men det är inte en helt lätt ras. Det är ju en vallare och vallare kräver ju en hel del både mental och fysisk träning. Dom kan lätt bli skälliga och dom kan ha en viss skärpa, så socialisering och miljötyräning är viktigt under valpperioden. Men alla hundar är individer och det är svårt att ge något mer råd än att läsa på och gärna träffa så många vuxna pumis som möjligt för att känna in.
Anonym Emilia sa...
Hejsan!
Jag har en chihuahua tik på 1 år som inte vill äta om hon inte har konkurans med en annan hund. Hur ska jag få henne att äta när hon är själv?
Hon bor för tillfället hos min mor där det finns en lagotto.
Sedan är jag väldigt sugen på en engelsk bulldog! Men .. min chihuahua väger ca 2kg och en bulldog runt 24, tror du det skulle fungera eller är det risk för att min huahua skadar sig?
Kram Emilia.
Svar: Tycker hon om sin mat? Du kanske ska testa en ny sort. Du kan också testa att toppa maten med något gott. Lite blodpudding, eller en äggula, eller nåt annat gott.
Sen skulle jag inte låta chihuahuan alltid aäta med en annan hund. Utan låt den bli hungrig, för eller senare kommer den att vilja äta mat med lite blodpudding på toppen.
Vad det gäller hundar och olika storlekar så brukar det gå väldigt bra. Framförallt om du skaffar den större hunden som valp när den lilla är fullvuxen.
Blogger lina_asken sa...
Hej Claudia! Undrar vilka raser dina hundar är?
Svar: Doris är en yorkshireterrier och Kitty är en blandras, men eftersom hon är en omplacering så vet vi inte vilka raser hon har i sig.
Anonym Anonym sa...
hur länge har du haft dina hundar? har du planer på fler i framtiden? eller är två samtidigt nog? fördelar och nackdelar med att ha två gentemot en hund?
Svar: Doris har vi haft i 2 år och 10 månader och Kitty i 2 år och 4 månader. Jag har aldrig haft fler än två samtidigt men vi har ju jourhundar hemma ibland och jag tycker inte att det är jobbigt med tre. Fördelarna är att det inte känns lika jobbigt när man måste lämna dom + att dom leker så bra med varandra och ja, allt är bra med att ha två, det enda negativa jag kan komma på är att det är lite jobbigare att åka tåg med två än med en.
Anonym Moa sa...
Har en kompis som gått en freestyle kurs med dig.Gick väldigt bra!. Och jag skulle gärna vilja gå en kurs med dig;). Ska du ha några kurser. Freestyle?.
Svara: Nästa kurs jag ska ha startar på måndag och det är en valpagility. Jag vet tyvärr inte när jag har freestylekurs nästa gång.
Blogger Karin sa...
Var har du utbildat dig? Dvs. vilken "skola" utgår din fostran från? Är nyfiken på om du läst Turid Rugaas böcker och Karen Pryors? Dom älskar jag.
Svar: Jag är utbildad på Hundens Hus i Stockholm, så jag är IMMI-instruktör. Jag har läst båda deras böcker och jag tycker också att dom är jättebra!
Tack för frågestunden för den här gången!
fredag 28 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack Claudia för ditt svar!
Lite fundersam över ditt svar angående hur läsaren skulle få sin lilla chiuaua att äta då den var ensam förbryllade mig. det är ingen bra idé att börja byta mat eller "toppa" med något gott då det bara ger en mer kräsen hund. För uupenbarligen så äter ju hunden då det finns konkurrens. Så om du Claudia inte tar illa upp så skulle jag vilja komma med ett annat råd. Ge hunden konkurrens även om den är ensam, ge den en viss tid att äta på tex 15 min - har den inte ätit då, ta bort maten, testa sen vid nästa matstund. Ställ gärna maten som plockats bort, synlig för hunden men så att den inte når den. detta brukar göra susen när det är hundar som är rädd om sin mat. Får den godare och godare mat slutar den sen helt att bry sig - den får ju mat ändå. Talesättet "hungriga vargar jagar bäst" är inte helt galet.
Skicka en kommentar