söndag 28 december 2008

Hur f-n smälter man blockchoklad!


Jag står och tänkte fixa lite gott julgodis, vi ska till min bror idag på julfika och då tänkte jag stoltsera med att jag är lite huslig...ibland. Men hur i hela världen smälter man blockchoklad? Jag fattar inte. Chokladen delar upp sig i stora russinliknande sjok och bara hånskrattar åt mig i kastrullen. Jag blir galen! Hur gör man?

9 kommentarer:

Anonym sa...

(vattenbad) lägg chokladen i en glasskål i en kastrull en vatten, och lite cocosfett i chokladen!

Anonym sa...

lägg den i en bunke sen ställer du den i micron i 2 minuter!!!!!!!!!!!

sen är det KLART:D

LYCKAA TILL!

LindaB sa...

Du kör ner bitarna i en tallrik som står ovanpå en kastrull med kokande vatten- så ska du se att de smälter och blir len, flytande choklad.

Henrik - Optiker to the Stars! sa...

Japp. Som alla redan sagt, vattenbad is the way. Och se till att det inte stänker upp kokande vatten, eller egentligen inte ens kommer vattenånga i den smälta chokladen.

Sparkling sa...

micron e lättast men då måste man ha rätt bra koll på den och ha en bra micro som fördelar värmen jämnt. annars vattenbad, men om du råkar få i typ en droppe vatten i chokladen kmr den förmodligen bli förstörd. blockchoklad är lite svårt att smälta finare choklad typ lindts 70% funkar mkt bättre så köp sån nästa gång du ska smälta choklad! lycka till!

Anonym sa...

Hej hej ja du det e ju inte lätt, allt för många gånger har jag också bränt chokladen! Det bästa sättet tycker jag är vattenbad som de sagt tidigare, men då är det mycket viktigt att skålen inte når botten, för då bränns det oxå... tro mig jag vet! Rör man i den smälter den också bra! Lycka till!

Sara och Mr T sa...

Som alla tidigare skrivare skrivit så brukar jag köra med vattenbad, det funkar bäst. Jag hackar chokladen i mindre bitar och har i ungefär 2/3 och när de har smält har jag i resten och låter den smälta av värmen, på så sätt får du chokladen blank och smidigt. =)

Lycka till!

Kram Sara

Tjockalocka sa...

Vattenbad eller micro. Ett julgodistips som är det mest imponerande och goda du kan göra: Blanda sedan i mini-Dumle (eller vanliga delade i 2), minimarschmallows och salta jordnötter. Låt stelna i form och skär sedan upp i lagom stora bitar. Helt bisarrt gott.

Claudia sa...

Tack för alla tips!
Och det där med Dumle lät verkligen sjukt gott! Det ska jag testa nästa gång.