onsdag 17 december 2008

Godnatt

Godnatt my friends. Jag går och lägger mig innan 2! Haha, jag gör framsteg.
Imorgon kommer bli en bra dag! Det känner jag på mig.
Jag ska dock bjuda 4 vänner på middag och jag är ju ingen mästerkock precis så har ni några förslag på vad jag kan bjuda festfolket på? Alla förslag mottages tacksamt!
Godnatt!

7 kommentarer:

Sparkling sa...

flygande jakob är så himla gott och lätt att göra!

Anonym sa...

Potatisgratäng! Lätt att göra, bara skala potatis och hälla på grädde=) gör sig själv i ugnen=) Ha en trevlig middag!

Anonym sa...

fläskfile med gorgonzola ost(vispar ihop den med grädde) och klyftpotatis. ruskigt gott och enkelt att till laga=)

Anonym sa...

Den enklaste och godaste rätten:

Ta kycklingfileer, dela dem i hälften. Stek lätt i stekpannan så de får stekyta.
Vira in dem i lufttorkad skinka. Lägg i ugnsform. Lägg hackad basilika (en hel kruka) och grovskuren tomat (ca 4 st) över. Ta 2 burkar cremefraiche (den fetaste sorten) och en halv förpackning matlagningsgrädde och rör runt i en bunke, pressa ner 4 vitlöksklyftor. Peppra och salta. Häll blandning över kycklingen.
Whiiippsss in i ugnen i 15 minuter på 200 grader.
Servera med tagliatelle
Eller grönsaker i ugn (men då gäller det att tajma och ha plats i ugnen)

DET ÄR GALET GOTT!!!

<3-hälsningar
Maddie

http://maddie.stjernstrom.se

Hökis sa...

Kyckling & Rotsaker i ugn.
200 grader
ca 30 - 40 min (tills kyckl. är klar)
Ta rotsaker du gillar. Vi brukar ha:
Palsternacka, morötter & potatis skala och dela.
Lägg i ugnsfast form.
Häll över massa olivolja, lägg i hela vitlöksklyftor (det gör inget om skalet är kvar)
Salta och peppra.
Timjan färska kvistar(eller torkad)
Lägg kyckling ovanpå. Du kan använda en färsk hel och bara stycka den i bra bitar eller använd fileér, lårfileér.. m a o ta det du gillar :-)

Detta har blivit en klassiker hos oss och går hem hos de flesta.
Variera med andra grönsaker/rotsaker.
Ha en trevlig middag!

Hökis sa...

Glömde:
Salta och peppra kycklingen.
skjuts in i ugnen.
Vänd på kycklingbitarna efter halva tiden.
Om du vill ha extra färg på kötter så gasa på med grilleffekten i några minuter.
:-)

Claudia sa...

Tack! Det måste jag prova. Det låter fantastiskt gott!